Truineer Nieuws melden?

Moedige beslissing van krantenwinkel ‘de Oude Post’

“Na zeer veel overleg en nadenken hebben wij de voor ons zeer zware beslissing genomen om onszelf in lockdown te plaatsen. Niet omdat wij ziek zijn of symptomen hebben, maar wel omdat we het risico te groot vinden dat iemand zou besmet kunnen raken in onze winkel. Met gemiddelden van 350 tot 400 klanten per dag vinden we zelf het onverantwoord en zijn wij in onze ogen een mogelijke broedhaard voor het virus.,” aldus Joachim van de krantenwinkel ‘de Oude Post’ op Nieuw Sint-Truiden.

De beslissing werd ons vandaag nog extra moeilijk gemaakt omdat de regering besliste dat krantenwinkels mogen open blijven. Hierdoor, omdat wij zelf kiezen om te sluiten en niet verplicht zijn, maken wij geen aanspraak op de premies waarvan zoveel op tv gepraat wordt. Wij hopen wel dat we financieel sterk genoeg zijn om dit toch financieel te overleven. Waarom zeggen we dit erbij? Omdat we hopen dat de dag dat we terug open gaan dat jullie er terug gaan zijn. Want wij gaan jullie dan meer dan ooit echt nodig hebben. 
Met heel veel moeite alsook verdriet heb ik dit geschreven want wij waren de winkel die altijd en op bijna elk uur open was.
Wees allemaal vooral voorzichtig nu en neem aub alles bloed serieus en help elkaar!

Tot gauw Joachim, Wanda & Jethro

Na zeer veel overleg en nadenken hebben wij de voor ons zeer zware beslissing genomen om onszelf in lockdown te plaatsen. Niet omdat wij ziek zijn of symptomen hebben, maar wel omdat we het risico te groot vinden dat iemand zou besmet kunnen raken in onze winkel. Met gemiddelden van 350 tot 400 klanten per dag vinden we zelf het onverantwoord en zijn wij in onze ogen een mogelijke broedhaard voor het virus. De beslissing werd ons vandaag nog extra moeilijk gemaakt omdat de regering besliste dat krantenwinkels mogen open blijven. Hierdoor, omdat wij zelf kiezen om te sluiten en niet verplicht zijn, maken wij geen aanspraak op de premies waarvan zoveel op tv gepraat wordt. Wij hopen wel dat we financieel sterk genoeg zijn om dit toch financieel te overleven. Waarom zeggen we dit erbij? Omdat we hopen dat de dag dat we terug open gaan dat jullie er terug gaan zijn. Want wij gaan jullie dan meer dan ooit echt nodig hebben. Met heel veel moeite alsook verdriet heb ik dit geschreven want wij waren de winkel die altijd en op bijna elk uur open was.Wees allemaal vooral voorzichtig nu en neem aub alles bloed serieus en help elkaar!Tot gauw Joachim, Wanda & Jethro

Geplaatst door De Oude Post op Dinsdag 17 maart 2020