Truineer Nieuws melden?

Met de groeten van Tex

In normale omstandigheden zouden we met Jorge Teixeira na de match op Sclessin een flinke handshake hebben gewisseld. Maar gezien Corona mocht het niet en werd het een elleboogje. Zo afstandelijk ging het er op het veld echter niet aan toe. Duels werden niet gemeden. En Tex en zijn ploegmaats zetten Standard met vooral veel inzet een flinke hak.

Jorge Teixeira
© Rohnny Vandersmissen

Lang geleden…. STVV stond met getrokken mes tegenover Standard. Of de transferheisa rond Junior Edmilson ermee te maken had, laten we in het midden. Maar dat Kostic plots zijn sterkste verdedigers opstelde en afstapte van de ruit op het middenveld, interpreteren wij toch als een signaal in die richting. Iemand die ook veel plezier beleefde aan de match was Jorge Teixeira. Zeven maanden lang stond hij met een blessure aan de kant. En net tegen zijn ex-ploeg en op de grasmat die hem zo lief is, mocht hij zijn wederoptreden vieren.  “Mooi”, lachte Teixeira. “Ik voel me hier thuis. Ik voel hier ook nog altijd de warmte en heel veel appreciatie. Doet deugd om op deze manier weer van de grasmat te kunnen proeven.”  Maar ook Tex gunde zijn ex-ploeg zaterdagavond niks. “Speciale match voor mij. Speciale match ook op het veld. Wij wilden ons hier abolsuut tonen en iets rapen. Dat is gelukt. En mits een beetje meeval had er zelfs een overwinning in gezeten. Maar met een gelijkspel kunnen we ons ook verzoenen. We kunnen met opgeheven hoofd naar huis. Op naar Anderlecht.”