Truineer Nieuws melden?

Kostic: “Experimenteren? That’s to hard”

Geen verrassingen bij STVV in de aanloop naar Standard, en een erg spraakzame Milos Kostic die zijn beslissingen toelicht. “Wat ik nu doe is een fase waar we door moeten…. ik begrijp journalisten en zeker de fans.”

© STVV

Geen grote verrassingen, of zeg maar geen verrassingen in de selectie van STVV. Haast iedereen is beschikbaar. Kostic had dus een luxeprobleem. En hij heeft nog een luxeprobleem gekend in de aanloop naar Standard. “Ik heb mijn jongens niet moeten motiveren. Als zo’n club op de agenda staat, staat iedereen van alleen scherp”, aldus de Sloveen. “En dus heb ik me kunnen concentreren op andere dingen.”

Kostic gaat geen discussie uit de weg. Zelfs na een uitgesproken thuisnederlaag als tegen KV Mechelen beweegt hij zich tussen de fans. “Kijk ‘s, aldus Kostic. Ik heb alle begrip voor het ongeduld van journalisten en zeker van fans. Maar vergeet niet dat ik hier nog maar zeven matchen ben, dat we ons eerst veilig hebben gesteld en dat we nu logischerwijze werken in functie van komend seizoen. Kansen geven, taxeren, evalueren… dat hoort nu tot het proces. Anders kan je nooit klaar geraken voor komend seizoen. Trouwens, de evaluatie volgt voor begin van play-off 2. Na play-off 2 zou te laat zijn.”

Dat journalisten het woord experimenteren gebruiken, zint Kostic niet. “Een te hard woord in deze context”, zegt ie. “Wat ik nu doe is gewoon een logische stap in ons proces van ontwikkeling en opbouw. Niet makkelijk. Want was dat makkelijk, dan zou haast elke club een perfect parcours kunnen afleggen. Hoe dan ook, hier zal de club op termijn zijn vruchten van plukken.”