Truineer Nieuws melden?

Korneel De Rynck donderdag 12 maart in de Bogaard

Historicus, auteur en spreker Korneel De Rynck is op donderdag 12 maart om 10 uur te gast in het cultuurcentrum de Bogaard voor ‘Koffie met Letters, wat een samenwerking is tussen de bib en het cultuurcentrum. De Rynck dook in het verleden en schreef er het boek ‘Vroeger was alles anders (2018)’ over. Deze lezing, gebaseerd op het boek, brengt het leven in de jaren vijftig helemaal terug, met tal van oude foto’s, beeldfragmenten en een streepje muziek.

Het gaat over schepjes cichorei in de koffie, buurtcinema’s en Leuvense stoven. Maar ook over telegrammen, bedevaarten naar Lourdes en buitentoiletten.
Een boeiende en vermakelijke lezing! Verrassend voor jongere generaties, en bijzonder herkenbaar voor wie een dagje ouder is.
Tickets kan je bekomen via de Uitbalie.

Korbeel won de Vlaamse Scriptieprijs 2008 en debuteerde in 2011 met ‘De tuin van Tito. Een reis langs de spoorlijn Belgrado-Sarajevo’ (nominatie VPRO Bob den Uyl-prijs en winnaar Groene Waterman-publieksprijs). Daarna publiceerde hij twee boeken over de Eerste Wereldoorlog: ‘IJzeren oogst’ (2014) en de reisgids ‘In Europese velden’ (2017). Eind 2018 publiceerde hij ‘Vroeger was alles anders’, over het dagelijks leven in België vlak voor de golden sixties.

Tussendoor waagde hij zich ook aan een kinderboek: ‘Waarom een bos geen ramen heeft’ (2017, nominatie Kinder- en Jeugdjury 2019).

De auteur hield reeds meer dan honderd lezingen omtrent zijn vorige boeken voor diverse culturele verenigingen.