Truineer Nieuws melden?

Kapper Kenny Detré breekt een lans voor het vak

Waarom openblijven als we de social distancing niet kunnen respecteren? Toch moeten we, want we krijgen geen vergoeding. Plots zijn we ook een essentiële sector zoals de voeding. Maar we betalen wel 21 in plaats van 6% BTW. Wanneer gaat de overheid ons vak correct behandelen in deze moeilijke tijden? Aan het woord is kapper Kenny Detré, kapper op het Europlein, die het ook opneemt voor al zijn collega’s.

Kenny Detré, zaakvoerder van een kapsalon op het Europaplein, is de dubbelzinnige behandeling en benadering van het vak en de kapperszaken door de overheid in deze Coronatijd beu. En hij laat dat duidelijk blijken. “In naam van alle kappers”, zegt ie. Vier aanplakklachten sieren zijn vitrine, intussen. Wij vatten ze even samen?

-Vacature voor een man/vrouw met lange armen, vraagt ie…. want social distancing is in ons  vak onmogelijk

-Een klant tegelijk in de zaak…. maar 0,000 euro vergoeding

-Wij moeten niet toe, omdat we plots een essentieel beroep uitoefenen. Maar toch betalen we 21% in plaats van 6% BTW. Krijgen we 15% terug?

-Blijf in uw kot. Safety First: geldt dit ook voor kappers?

De kappers vragen snel duidelijkheid en een correcte behandeling. Want ook zij zijn ongerust. Nu, in uitzonderlijke tijden met Corona, maar ook over wat de toekomst zal brengen.