Truineer Nieuws melden?

Kanaries ook tijdelijk werkloos

Ook onze kanaries mogen thuis blijven en worden zeker al tot en met donderdag niet meer op de club verwacht. Daarna wordt de situatie opnieuw geëvalueerd. “Dit is heus geen vervroegde vakantie”, waarschuwt de club. “De spelers weten waar zich aan te houden.”

© STVV

Ingevolge het Coronavirus zijn ook onze kanaries op dit moment tijdelijk werkloos gesteld. “Tot en met donderdag worden ze niet meer op de club verwacht”, aldus communicatieverantwoordelijke Fio Mostien. “Vrijdag evalueren we de situatie opnieuw, komen we mogelijk samen en behoort een hervatting van de trainingen tot de mogelijkheden. Indien dat gebeurt, zal er getraind worden in groepjes van vier tot zes personen, zal er ook niet samen gedoucht worden, of zullen de spelers ook niet samen aan tafel gaan.”

Nog volgens Fio Mostien kregen de spelers een individueel programma mee naar huis, kregen ze voedingsadvies, werd het uitdrukkelijk gevraagd om niet naar het buitenland te gaan en werden ook nog ’s de algemene hygiënevoorschriften op het hart gedruk. “Dit is geen vervroegde vakantie. We hebben allemaal onze eigen verantwoordelijkheid”, aldus Mostien. “Voor onszelf en in het belang van de hele gemeenschap en de volksgezondheid.”