Truineer Nieuws melden?

Ja, dit is vlakbij de bewoonde wereld

Neen, deze reebokken zijn niet gespot in de Ardennen. Wel in Sint-Truiden, vlakbij de bebouwde kom, aan de Rummenweg.

Reeën gespot
© Ivo Breesch

In een weide nabij de Rummenweg zag Ivo Breesch tijdens een wandeling van Nieuw Sint-Truiden naar Metsteren drie reebokken de plaat poetsen. Ze liepen op slechts enkele honderden meter van de bebouwde kom.  En dit terwijl het toch zeer schuchtere dieren horen te zijn en ook wel zijn.

“Opmerkelijk is dat ze daar woensdag tijdens het middaguur gespot werden want reeën laten zich doorgaans enkel zien bij het ochtendgloren of in de avondschemering. Misschien wilden ze even genieten van dat uitzonderlijke zonnetje in deze duistere dagen. Alleszins een idyllisch beeld en ook een beeld dat ons toch een beetje doet denken aan lenteleven.