Truineer Nieuws melden?

Het Sint-Trudo Ziekenhuis betreurt 3 nieuwe overlijdens

Het Sint-Trudo Ziekenhuis meldt ons de volgende update: “In het Sint-Trudo Ziekenhuis zijn momenteel 33 coronapatiënten opgenomen, waarvan 9 op intensieve. We hadden de voorbije 24 uur 6 ontslagen, in totaal mochten er dus al 19 personen terug naar huis. We hadden 3 overlijdens te betreuren, waardoor er hier ondertussen 12 personen overleden zijn met een coronabesmetting.  Wij hebben voldoende capaciteit om corona patiënten én alle andere patiënten in ons ziekenhuis op te vangen.

© Sint-Trudo

Bevallen kan in alle rust
Ook bevallingen kunnen in alle rust doorgaan. We hebben wat personeelsleden die uit zijn met ziekte, maar er keren ook al genezen mensen terug op de werkvloer. Dat maakt dat we zeker voldoende geëquipeerd zijn om onze patiënten de beste zorgen te garanderen.

Transfers naar andere ziekenhuizen
Onze intensieve zorgen draait op dit moment wel op maximum capaciteit. Onze patiënten die intensieve zorgen nodig hebben, worden naar andere ziekenhuizen getransfereerd, waarvoor we in constant overleg met hen staan. Eén patiënt werd zo bijkomend getransfereerd, waardoor we in totaal nu 7 mensen overbrachten naar een ander ziekenhuis voor intensieve zorgen.