Truineer Nieuws melden?

Het leven in de natuur gaat gewoon door

Mooie foto van Brigitte Leclère, genomen in ons stadspark. Het leven gaat gewoon door. Al kost het hier ook een het leven van een watervriend. De lente is begonnen en is niet meer tegen te houden. Corona graag zo snel mogelijk wel

© Brigitte Leclère

Eigenaars van vijvers en vijvertjes met vis kennen ze wel. Blauwe reigers hebben een voorkeur voor vis maar zijn niet kieskeurig en vangen ook kikkers, sprinkhanen, jonge vogels en kleine zoogdieren (mollen en muizen). Dat je ze hier steeds vaker ziet, hoeft niemand te verbazen. In de hoge bomen van het (gesloten) kasteeldomein van Duras bevindt zich momenteel trouwens een broedkolonie. (Bron Ivo Breesch).

Hieronder een link naar acht foto’s, in 2015 genomen door HBVL in ons eigenste stadspark.

Reiger slokop in stadspark, 2015, HBVL