Truineer Nieuws melden?

Hasp-O-Zepperen: “Samen leren is winnen”

“Nooit eerder dan nu, in een min of meer verlaten school, wordt de slogan achteraan in onze intussen lege turnzaal duidelijk! Samen leren is winnen’. 

“Leren is de kernopdracht van een school, maar ook van het leven zelve; hoe oud je ook wordt, er blijft zoveel te leren, zoveel  te groeien! In onze school bekijken we het leren breed in de traditie van de paters: niet alleen met de neus in de boeken, maar ondervinden,  ontdekken, aanpakken.  Iets wat in deze onzekere dagen meer dan ooit belangrijk blijkt!”

Samen is een ander kernbegrip in onze visie: je kan pas leren en groeien mét anderen, leerkrachten en leerlingen in warme verbondenheid. We hebben nog nooit zo ver, fysiek dan, van elkaar gestaan en toch zijn we op een bepaalde manier ook weer dichtbij elkaar door het samenhorigheidsgevoel.

Als we samen leren, kunnen we alleen maar winnen: wijsheid, vertrouwen in jezelf en anderen, respect en solidariteit, leef-kracht.

Vanuit deze slogan, onze visie, ontstond dan ook het idee om de leerlingen, ouders, collega’s te sensibiliseren, om hen een hart onder de riem te steken en het belang van het “thuisblijven” te benadrukken!

We willen een positieve, krachtige boodschap meegeven met dit filmpje, aan onze leerlingen, aan iedereen!

Om “Samen” iets te “leren” doen om zo sterker te worden en te “winnen”!

Zorg goed voor jezelf! Zorg goed voor mekaar!

Team Zepperen