Truineer Nieuws melden?

Grondwaterpeil nog niet op normale waarde in Zuid-Limburg

Uit de nieuwe resultaten van de Vlaamse milieumaatschappij blijkt dat het grondwaterpeil door de overvloedige neerslag van de voorbije weken op de meeste plaatsen in Vlaanderen tot op normale waarden is gestegen behalve hier bij ons in Zuid-Limburg. 

Shutterstock

Een beetje raar maar in het zuiden van Limburg komt dat omdat de grondwaterlagen daar veel dieper zitten. Het duurt dus langer voor ze weer aangevuld zijn. Daarnaast is er hier beduidend minder neerslag gevallen dan in de rest van Vlaanderen. Daarom is de achterstand van de voorbije droge jaren hier nog niet volledig weggewerkt. Door de overvloedige regenval is er wel voldoende reserve opgebouwd om gewapend te zijn bij een eventuele droge periode later dit jaar.