Truineer Nieuws melden?

Eén troost: een beetje lenteweer (Ruben Weytjens)

Het weerbericht van Ruben Weytjens voor vandaag en de komende dagen:

Vandaag blijft het in Limburg zeer zacht en heel de dag droog. Er komen nog geregeld wolkenvelden voor, maar tussendoor zal er ook wel ruimte zijn voor de zon.

© BFV Bloesembar

Met maxima rond 15 of lokaal 16 graden is het zeer zacht voor de tijd van het jaar. Jammer dat de terrasjes gesloten zijn, want het zal kort na de middag uit de wind en in de zon best voorjaarsachtig aanvoelen. Maar ook in privé-tuintjes kan de temperatuur nog enkele graden hoger oplopen. De wind komt uit het zuidwesten en zal zwak van kracht blijven.

Dinsdag: onder invloed van een hogedrukgebied met kern boven Frankrijk zal Limburg een vrij zonnige dag beleven. Buien blijven dus ook ruim uit onze omgeving. De blauwe lucht zal wel wat gebroken worden door hoge sluierwolken. De temperatuur loopt opnieuw op naar een maximum rond +15 graden Celsius. De wind komt uit het westen en is vrij matig van kracht

Woensdag mag er in Limburg veel zonneschijn worden verwacht. Het blijft ook gegarandeerd droog. De temperatuur loopt volgens de laatste weerkaarten op naar een maximum boven 15°C. De kans is groot dat er op sommige plaatsen 18°C in thermometerhut zal worden gemeten. Op beschutte plekjes in achtertuintjes kan dat dus makkelijk een graad of 20 worden.

Donderdag is het eerst nog zeer zacht. De temperatuur kan zelfs weer oplopen naar 15°C en meer. Pas in de loop van de avond en nacht naar vrijdag komt er echter gevoelig minder zachte lucht binnen. Dit kan gepaard gaan met wat neerslag, maar veel zal het meer dan waarschijnlijk niet voorstellen.