Truineer Nieuws melden?

Dinsdag zomerparaplu’s op de Grote Markt

Maandag worden de stenen van de zomerterrassen op de Grote Markt gekuist en een dag later verschijnen opnieuw de zomerparaplu’s. De horecauitbaters gaan dan ook aansluitend hun tafeltjes en stoelen aanbrengen.

Echt terrasjesweer komt er nog nog niet meteen aan, zo kunnen we uit de laatste weersprognoses van Ruben Weytjens (zie verder) afleiden. Al hunkeren we wel met z’n allen naar het begin van de lente.

Hier het meest recente weerbericht van Ruben:
Namiddag gaat het hek echter overal van de dam en zal het periodiek stevig gaan doorregenen. Ook vanavond blijft het kletsnat. Tegen middernacht kan er op meerdere plaatsen meer dan 20 liter per vierkante meter zijn gevallen.
Het wordt vanmiddag onder de regenwolken maximaal een graad of 8. Vanavond en vannacht koelt het echter nauwelijks af.
 
Vrijdag blijft het op de meeste plaatsen in Limburg droog. Er waait een zwakke tot matige noordoostenwind die de temperaturen op een normaal niveau voor de tijd van het jaar houdt.

Ook op zaterdag blijft het in Limburg meestal droog. Verspreid kunnen er enkele buien vallen, maar op sommige locaties zou het zelfs heel de dag droog kunnen blijven. Na een frisse start klimt de temperatuur toch weer op naar een vrij zacht maximum rond +9°C. Dit terwijl de wind voor het westen tot noordwesten kiest.

Zondag gaat de dag in Limburg nog droog van start. In de loop van de voormiddag neemt de kans op buien vanaf het westen toe. Namiddag zullen er heel wat buien over onze provincie schuiven. De temperatuur loopt gestaag op naar een maximumwaarde rond of net boven 10 graden Celsius.

Maandag blijft het in Limburg overwegend droog.
De temperatuur loopt op naar maxima van 10 graden en meer.

Dinsdag waait een vrij krachtige zuidwestenwind zachte luchtmassa’s richting Limburg. De temperatuur kan daarbij zelfs oplopen richting 13 of misschien wel 14 graden Celsius. Tijdens het eerste deel van de dag passeert er een regenzone van west naar oost over de provincie.