Truineer Nieuws melden?

David Meekers: “voetbal is nu bijzaak”

Terwijl anderen nog droomden en dromen dat het voetbal dit seizoen nog kan worden hervat, klinkt voorzitter David Meekers heel realistisch. “Ik zal al blij zijn als we de nieuwe competitie op 1 septemer zullen kunnen hervatten.”

David Meekers
© STTV

Play-offs, bekerfinale, competitie…. Voorzitter David Meekers neemt die woorden op dit moment niet eens in de mond. “Kijk ’s “, staart hij voor zich uit. “Iedereen wil dolgraag voetballen. Wij ook. Maar laat één zaak duidelijk zijn. Wij willen alleen voetballen in een veilige omgeving en met publiek. Zolang dat niet kan, hebben wij niks te willen. Ook wij moeten ons neerleggen bij de richtlijnen van medische specialisten en overheid. Voetbal is nu even bijzaak.”

David Meekers is trouwens niet optimistisch als het op het hervatten van het voetbalgebeuren aankomt. “Ik hoor wat ik hoor. En ik ben een realist. Zoals de zaken er voorstaan, mogen we al blij zijn als we voor 1 september weer aan voetballen toe komen. Dan zullen zich meteen nieuwe problemen stellen. Want dan kan je geen competitie met play-offs meer afwerken en dit wegens tijdsgebrek.. Dan zal er een ander format moeten komen. Maar laat ons nu eerst maar werk maken van ons aller gezondheid.”