Truineer Nieuws melden?

Dames van plezier delen in Coronaklappen

In Spanje is vandaag een volledig bordeel in quarantaine geplaatst. Ben je daarbij, ga dat dan maar es uitleggen aan je vrouw, denk ik dan. Hier is het nog niet zover. Maar wat niet is kan nog komen. Eens Corona echt toeslaat, zal ook in ons land en onze provincie het hele sociale en economische leven eronder lijden.

© youtube

In België valt het al bij al nog mee. Maar je moet geen geneesheer zijn om te weten dat een virus niet stopt aan de landsgrens, laat staan aan de provinciegrens. In ons omliggende landen worden her en der al een aantal evenementen en bijeenkomsten geschrapt. Horecazaken zien hun omzet dalen omwille van minder klanten. In ons land neemt het nog niet zo’n vaart. Maar het ‘blijf in uw kot’ advies zal ook hier stilaan zijn weerslag hebben het economisch en sociaal gebeuren.

Wij name contact op met een paar clubs en bordelen. Eén van de uitbaters getuigt anoniem. Ook daar voelen ze het. Nog niet dramatisch, maar de neerwaartse trend is ingezet. “De meisjes passen al ’s voor een shift. En we zien ook een aarzeling bij de klanten. De angst voor besmetting zit er natuurlijk in. Net als horecazaken, danstenten, clubs, organisaties, reisbureau’s, werkgevers, noem maar op, zullen we zeker in de klappen gaan delen als deze virusvrees niet snel voorbij snelt. Voorlopig valt het best mee. De meeste mensen liggen er nog niet wakker van. Omdat het vaak nog altijd een ver van mijn bed show is. Berichten die ik vandaag las als ‘nog geen besmetting in Limburg’ illustreren dat. Bovendien leeft bij ieder van ons die ene individuele gedachte: mij overkomt het niet. Al stel ik me toch vragen of we de zaken niet onnodig op de spits aan het drijven zijn.”

Toch valt ons nog altijd de enorme drukte op aan de Chaussée d’Amour, vooral tussen 10 uur en 1 uur. “Druk op de weg is het wel. Aan onze toog en in de kamers is het veel minder druk. Kijken is niet alleen veilig. Het kost ook minder, zeker?”, aldus de baruitbater die er nu nog mee kan lachen. Hoelang nog? Dat is de vraag.