Truineer Nieuws melden?

Corona: buurtrestaurants gesloten

Het stadsbestuur heeft besloten om de buurtrestaurants ingevolge corona preventief te sluiten tot 3 april. Ook het evenement PickNick Antique van 12 maart vindt niet plaats.

Naar aanleiding van de maatregel van Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke om de lokale dienstencentra te sluiten uit voorzorg voor het coronavirus, heeft de stad Sint-Truiden beslist om de buurtrestaurants in de deelgemeentes tot 3 april te sluiten.

Na constructief overleg met de voorzitter van seniorenraad Marina Beckers en de schepen van Seniorenzaken Jurgen Reniers, zal ook de activiteit ‘PickNick Antique’ afgelast worden. Hierop zouden donderdag 12 maart ruim 340 senioren verzamelen in ‘t Veilinghuis. Zij zijn een kwetsbare groep en daarom is het belangrijk om alle mogelijke risico’s uit te sluiten.

“Veiligheid en voorzichtigheid staan voorop. Om de verdere verspreiding van het coronavirus te vermijden, kiezen we ervoor om ‘PickNick Antique’ én al onze toekomstige seniorenactiviteiten tot 3 april te annuleren. Ook onze buurtrestaurants waar veel ouderen samenkomen, zullen we zolang sluiten. Daarnaast roepen we verenigingen en private instanties die initiatieven voor senioren organiseren op om geen risico’s te nemen en voorzichtig te zijn”, zegt burgemeester Veerle Heeren.

Nog dit: de paketten picknick kunnen M irgen tussen 13 en 14 uur worden afgehaald in het Veilinghuis.