Truineer Nieuws melden?

Burgemeester over drukte in het Sint-Trudo Ziekenhuis

Vandaag zijn er 37 corona patiënten opgenomen in Sint-Trudo Ziekenhuis, dat zijn er vijf meer dan gisteren. Tien patiënten daarvan zijn opgenomen op intensieve zorgen. Hiermee is Sint-Truiden verhoudingsgewijs de hardst getroffen regio en daarmee samenhangend ook ons ziekenhuis. “Onze stad is een stad van verbondenheid. We gaan graag op restaurant of houden van een babbel op onze markt. Helaas hebben we nu pech, maar we slaan er ons doorheen.”

© Stad Sint-Truiden

Geen hotspots zoals op andere plaatsen
“Het Sint-Trudo Ziekenhuis en de stad Sint-Truiden kijken samen met de federale overheid of er potentiële besmettingshaarden gedetecteerd kunnen worden, maar echte hotspots qua besmetting zijn er tot dusver niet aangetroffen, in tegenstelling tot andere zwaar getroffen regio’s waar dat wel het geval is. We moeten daar op dit moment dus rond concluderen dat de besmettingen via verschillende wegen de Truienaars hebben getroffen. We zijn een stad van verbondenheid met veel sociale contacten. Nu hebben we pech, maar slaan er ons samen door.”

Besmettingen via verschillende wegen de Truienaars getroffen
“Op vrijdag 13 maart hebben we net zoals in andere gemeenten de opdracht gegeven aan de lokale politie om toe te zien op de sluiting van cafés, restaurants om 12u ’s nachts. Er zijn daar geen onregelmatigheden vastgesteld. Uiteraard volgen we alles op de voet. De noodplanning is van start gegaan op maandag 9 maart 2020 onder leiding van mezelf. Dat betekent dat de veiligheidscel in werking is gesteld met daarin de verschillende disciplines. Er is een goede en directe lijn met het ziekenhuis. Het overleg met de veiligheidscel gebeurt dagelijks.”

Dank aan ziekenhuizen in de regio en het Federaal Agentschap Volksgezondheid
“Dankzij korte en rechtstreekse communicatielijnen met de veiligheidscel, waarvan het ziekenhuis deel uitmaakt, met de gouverneur kunnen we heel snel op de situatie inspelen en hebben we een herschikking van de ziekenhuisbedden binnen de drie uur gekregen. Met dank aan de solidariteit van de ziekenhuizen in onze regio en het Federaal Agentschap Volksgezondheid. Zo kunnen we alle patiënten op de intensieve dienst de beste zorg geven.”