Truineer Nieuws melden?

Brandstofprijzen zakken verder door corona

De coronacrisis zorgt voor een pak ellende, maar er zijn zowaar ook enkele voordelen. Er zijn nog amper files op de weg en wie gaat tanken, voelt het ook flink in z’n portemonnee. De prijzen van olieproducten zijn in vrije val. Dat zorgt ervoor dat je hier en daar voor een liter benzine Super 95 sinds vandaag minder dan 1 euro betaalt in Sint-Niklaas en Beveren. In Sint-Truiden (zie foto) 1,010 euro. Bovendien is het zéér rustig aan de tankstations.

Het is al ruim tien jaar geleden dat de brandstofprijs voor ondermeer Super 95 zo laag was. Door de coronacrisis staat de prijs van de olie historisch laag, omdat er veel minder van nodig is. Daarnaast zijn Saoedi-Arabië en Rusland in conflict over de productie. Daarom betalen we minder aan de pomp. Ook diesel is opnieuw goedkoper. Toch nog even ter herinnering dat maar liefst 62 procent van de prijs bestaat uit accijns en btw.