Truineer Nieuws melden?

Asterix en Obelix kenden coronavirus al in 1981

Het coronavirus houdt op dit ogenblik de ganse wereld in ban maar nieuw is het niet. Een ludiek verhaal: in 1981 dook immers het befaamde virus op in de editie ‘Asterix en de race door de Laars’. (zie foto)

Waarover ging deze editie: het verhaal begint met de Romeinse senator Lactus Bifidus die, als verantwoordelijke voor het onderhoud van de Romeinse wegen, wordt beschuldigd van wanbeleid. Hij verdedigt zich door een race door Italië te organiseren, van de Alpen door de hele “Laars” tot de Vesuvius. Caesar vindt het ook een goed idee, mits een Romein de winnaar wordt. Het gaat hem om de eenheid van de volkeren in Italië. Obelix besluit mee te doen, met Asterix als co-menner.
Een van de andere deelnemers is: Coronavirus, een gemaskerde menner, ook een schuilnaam voor de Siciliaan Testus Sterone en Bacillus. Coronavirussen vormen een groep van virussen. De echte naam is dan weer een woordspeling op testosteron. Bacillus is dan weer een Latijns klinkende woordspeling verwijzend naar een bacil.