Truineer Nieuws melden?

Ze stie… de kerremis. Dat vraagt aangepast verkeer

© Truineer

Degenen die er niet aan dachten bij het binnenrijden van de stad, zullen misschien even gevloekt hebben. Maar de kermis staat. En dat vraagt een aangepaste verkeerscirculatie.

Van 21 februari tot en met 27 februari is er de jaarlijkse Carnavalkermis op de Grote Markt. De opbouw start op dinsdag 18 februari om 10u. De afbouw is gepland op donderdagavond 27 februari. Ten gevolge van de kermis zal de Haspengouw Markt van zaterdag 22 februari 2020 verplaatst worden naar de Naamsevest, Clockemstraat, en de Luikerstraat en geldt er een alternatieve verkeersregeling. Hou de komende dagen onze kanalen in de gaten voor alle praktische informatie over de 75ste Verloore Moandagstoet op maandag 24 februari 2020

Verkeersregeling tijdens de opbouw van Carnavalkermis

– Grote Markt: Volledig parkeer- en verkeersvrij vanaf dinsdag 18 februari om 10u tot vrijdag 28 februari om 14u.
– Luikerstraat: Plaatselijk verkeer blijft mogelijk tot vrijdag 21 februari om 17u. Wegrijden dient te gebeuren via de Plankstraat.
– Parking Groenmarkt: Afgesloten wegens werken.
– Stapelstraat: Het verkeer uit de Stapelstraat kan wegrijden via de Clockemstraat.

Verkeersregeling tijdens het kermisgebeuren zelf

– Grote Markt: parkeer- en verkeersvrij vanaf 18 februari om 10u tot vrijdag 28 februari om 14u.
– Luikerstraat: plaatselijk verkeer richting Plankstraat is mogelijk uitgezonderd op :
Vrijdag 21 februari tussen 17u en 22u (verzinkbare palen treden automatisch in werking);
Zaterdag 22 februari t/m donderdag 27 februari tussen 14u en 22u (verzinkbare palen Luikerstraat treden automatisch in werking);
Het verkeer komende van de Tongersesteenweg of Schepen Dejonghstraat zal worden omgeleid via de Minderbroederstraat richting Capucienessenstraat/Naamsevest.
– Stapelstraat: Het verkeer uit de Stapelstraat kan wegrijden via de Clockemstraat behalve tijdens de verplaatste wekelijkse markt van 22 februari 2020. Wegrijden moet gebeuren langs de Beekstraat, Gootstraat of langs het Sint-
Maartenplein. Op vrijdag februari tussen 17u en 22u en van zaterdag 22 februari t/m donderdag 27 februari tussen 14u en 22u zullen de verzinkbare palen ter hoogte van Stapelstraat/Grote Markt automatisch in werking treden.
– Zoutstraat: Op vrijdag 21 februari tussen 17u en 22u en van zaterdag 22 februari t/m donderdag 27 februari tussen 14u en 22u zullen de verzinkbare palen ter hoogte van de Zoutstraat/Grote Markt automatisch in werking
treden.

Verkeersregeling tijdens de afbouw van de Carnavalkermis

Er geldt een parkeerverbod in de Plankstraat, en Clement Cartuyvelsstraat vanaf donderdag 27 februari om 19u tot vrijdag 28 februari tot 10u.
Op donderdag 27 februari vanaf 19u geldt er een parkeerverbod in de Clockemstraat ter hoogte van Belfius bank (twee 1ste parkeerplaatsen aan Belfius Bank).
Verkeersregeling:
– Luikerstraat: (tegen richting in): Foorkramers kunnen op donderdagavond 27 februari vanaf 22u tot vrijdagochtend 2u30 wegrijden via de Luikerstraat. Verkeer komende van de Tongersesteenweg of van de Luikersteenweg dient op donderdagavond 27 februari
vanaf 22u tot vrijdagochtend om 2u30 omgeleid te worden ter hoogte van Immo Haven – Luikerstraat/Tongersesteenweg richting Naamsevest/Luikersteenweg.
– Schepen Dejonghstraat: doorgang Schepen Dejonghstraat onderbroken vanaf kruispunt Schepen Dejonghstraat/Ridderstraat. Het verkeer dient te worden omgeleid langs de Ridderstraat, vervolgens richting Plankstraat.
– Clockemstraat: doorgaand verkeer vanaf de Grote Markt en Stapelstraat.
– Plankstraat: enkel voor kleinere wagens mogelijk tot vrijdag 28 februari om 10u.

Verplaatste Haspengouw Markt

De verplaatste Haspengouw Markt op zaterdag 22 februari vindt plaats op volgende locaties: Naamsevest (vanaf de Luikersteenweg/Europaplein tot aan het kruispunt Spaansebrugstraat/ Clockemstraat), Clockemstraat, Luikerstraat, Minderbroedersplein en Minderbroederstraat.
Hou deze week onze kanalen verder in de gaten voor alle praktische informatie in vergband met de 75ste Verloure Moondagstoet op maandag 24 februari.
Verkeersregeling:
– Stapelstraat: wegrijden kan via de Gootstraat richting Spaansebrugstraat of richting Ursulinenstraat/Beekstraat;
– Clockemstraat: niet bereikbaar;
– Naamsevest: omleiding richting Luikersteenweg of richting Tichelerij;
– Spaansebrugstraat: verkeer kan weg via Naamsesteenweg;
– Luikerstraat: omleiden de Minderbroederstraat richting Capucienessenstraat/Spiegelstraat;
– Schepen Dejonghstraat: wegrijden dient te gebeuren langs de Ridderstraat, vervolgens richting Plankstraat
(nodig om verkeer om te leiden en niet massaal richting Capucienessenstraat/Spiegelstraat te laten rijden).
Parkeer- en verkeerverbod: (zaterdag van 5u tot 14u)
– Naamsevest: parkeerverbod en verkeersverbod vanaf de Luikersteenweg/Europaplein tot aan de Spaansebrugstraat;
– Grote Markt: parkeer- en verkeervrij nav kermis;
– Zoutstraat : parkeerverbod en verkeerverbod tussen Grote Markt en de Beekstraat (Den Hof);
– Clockemstraat: parkeerverbod en verkeerverbod tussen Naamsevest en het Minderbroedersplein;
– Luikerstraat: parkeerverbod tussen de Schepen Dejonghstraat en het H. Hartplein (zaterdag vanaf 5 u), verkeerverbod vanaf kruispunt Luikerstraat/Minderbroederstraat;
– Minderbroederplein: reeds parkeer- en verkeersvrij ingevolge de wekelijkse markt;
– Minderbroederstraat: tot kruispunt Minderbroederstraat/Capucienessenstraat. Reeds parkeer- en verkeersvrij voor de Haspengouw Markt.