Truineer Nieuws melden?

Weerman Weytjens waarschuwt voor chaotische ochtendspits

Weerman Ruben Weitjes meldt dat we morgenvroeg best voorzichtig zijn op de weg. “Tijdens de nacht naar woensdag zakt de temperatuur naar minima rond een graad of twee. Wanneer er dan buien vallen zou er soms smeltende sneeuw mee gepaard kunnen gaan. Indien de lokale buien lang genoeg aanhouden en intens genoeg zijn zou het tijdelijk wit en glad kunnen worden. Er kan dan een sneeuwlaag gevormd worden ondanks de zachte ondergrond. Strooien heeft dan ook geen zin,” aldus Ruben.

“Zodra het stopt met sneeuwen zal alles dan ook snel gaan smelten. Volgens sommige weermodellen kan het bij gevolg dan ook een chaotische ochtendspits worden. De kans op een vochtige sneeuwlaag is het grootst over het noorden en noordoosten van de provincie. Zelfs een donderslag is tijdens de felste buien niet uitgesloten. We spreken dan van winters onweer. Woensdag overdag waait er een gure westenwind over Limburg. Van oorsprong is deze toch wel best fris waardoor de maxima ook niet verder geraken dan ongeveer +6°C. De bovenlucht is ook nog steeds koud genoeg om de buien nu en dan een winters tintje mee te geven, doorgaans onder de vorm van hagel of korrelhagel. Tussendoor komt er ook ruimte voor de zon, en dus ook ruimte om te genieten van de prachtige wolkenformaties en buientoppen. In de Ardennen kan er mogelijk wel een flinke sneeuwlaag ontstaan.De gemiddelde windsnelheid zal overdag ergens rond 5 Beaufort liggen. In de nacht naar donderdag zakt de temperatuur tot dicht tegen het vriespunt. Waarschijnlijk gaat het echter niet vriezen omdat de wind nooit zal wegvallen. Het blijft aan gemiddeld 3 Beaufort waaien,” zo legt Weytjens verder uit.