Truineer Nieuws melden?

Update storm door weerman Ruben Weytjens

Op de meetpaal Westhinder aan de kust is zondagochtend 9 beaufort gemeten. We krijgen dus voor het derde weekend op rij te maken met een storm. Het stormweer was aangekondigd. In het binnenland zijn rukwinden mogelijk tot 85 à 90 kilometer per uur. Aan zee kunnen de windstoten oplopen tot 100 kilometer per uur. Het KMI heeft code geel afgekondigd. De FOD Binnenlandse Zaken heeft zaterdagavond het nummer 1722 geactiveerd voor niet-dringende hulp.

© freepik

Volg het weer volgens Ruben Weytjens op de voet via deze link: https://www.rubenweytjens.be/weerbericht/2020-02-23/perioden-met-regen-en-forse-windstoten-vanavond-wordt-het-snel-kalmer

Zondag
Vanaf 8 uur moet er rekening worden gehouden met rukwinden die regelmatig in de buurt van 80 km/u kunnen geraken, met rond 10 uur tijdelijk mogelijk uitschieters tot 90 km/u. Na het middaguur kunnen de rukwinden nog lange tijd pieken tot 70 tot 80 km/u halen.
Pas na 17 uur wordt het snel rustiger met windstoten beneden 50 km/u. Tegen middernacht wordt het zelfs zo goed als windstil.
Met maxima rond 13 a 14°C is het sowieso wél alweer zeer zacht voor de tijd van het jaar. In de loop van de avond sijpelt er koelere lucht binnen.
Er volgt een droge en vrij frisse nacht naar maandag, met minima rond +3°C.

Maandag
Maandag wordt het licht wisselvallig met kans op enkele buien. De meeste regendruppels vallen echter ten noorden van onze provincie.
In de loop van de voormiddag zal het weer harder gaan waaien. Vanaf de middag zal er gemiddeld 5 Bft vanuit het zuidwesten waaien. Er kan dan eens een rukwind tussen 50 en 60 km/u te noteren vallen.
Met temperaturen boven 10 graden is het nog steeds zeer zacht voor de tijd van het jaar.
Ook de nacht naar dinsdag verloopt vrij zacht met temperaturen rond +6°C. Het blijft vrij krachtig waaien met soms rukwinden tot 50 a 60 km/u.