Truineer Nieuws melden?

Update Ruben Weytjens: donderdag guur weer met veel neerslag

Donderdag zal de ochtendspits in Limburg nog droog verlopen. In het tweede deel van de voormiddag zal er vanuit het zuidwesten alweer een intense neerslagzone Limburg weten te bereiken. Deze neerslag zal doorgaans als natte sneeuw naar beneden komen. De kans op een sneeuwlaag is vanwege de positieve temperaturen en natte bodem niet zo bijster groot.

In het zuiden van de provincie kan de neerslag een tijdje onder de vorm van doodgewone regen vallen wanneer daar de temperatuur van de bovenlucht daar een poosje net te hoog wordt om vlokken te kunnen produceren.
Tijdens de nacht naar vrijdag komt de temperatuur dicht tegen het vriespunt uit. Eerst kan er nog wat winterse neerslag vallen, maar in het tweede deel van de nacht wordt het overal droog.