Truineer Nieuws melden?

Truienaar Kristof Fagard zorgt mee voor revolutie bij Kiekeboes

Kristof Fagard, afkomstig van Sint-Truiden, maar nu woonachtig in Eversel, tekent al een tijdje de Kiekeboes, de successtrip van Merho. Als eerste komt er in de nieuwe strip ‘In troebel water’, dat nu voorgepubliceerd wordt in Het Belang van Limburg, geen potlood meer bij kijken. Kristof tekende het nieuwe album volledig digitaal, een primeur. Zijn volledig relaas kon je maandag lezen in HBVL.

Fagard
© Facebook Fagard

Kiekeboe is een komische strip, die in 1977 voor de eerste keer werd getekend door Merho. Het werd eerst gepubliceerd in de Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg en later werd Kiekeboe ook gepubliceerd door Standaard Uitgeverij. Het is in Vlaanderen, in tegenstelling met het buitenland, een echte bestseller. Sinds 2007 is Fagard werkzaam voor Merho.