Truineer Nieuws melden?

Tewerkstellingscel bij Punch Powertrain

Naar aanleiding van de herstructurering van Punch Powertrain zullen de VDAB en de stad Sint-Truiden samen met Punch Powertrain en de sociale partners een tewerkstellingscel oprichten, die de ontslagen werknemers zal opvangen en begeleiden en hen maximale kansen geeft om een nieuwe job te vinden.

Tewerkstellingscel
© Truineer

“Het is erg belangrijk om in de tewerkstellingscel eerst aandacht te schenken aan de eerste opvang na het ontslag, want ervaring leert dat je werk verliezen tot onzekerheid leidt. Verder organiseert VDAB infosessies voor de ontslagen werknemers en biedt het hulp bij het aanmaken van hun Mijn-loopbaandossier bij VDAB. Nadien volgt de voorziene outplacementbegeleiding voor de ontslagen werknemers. Voor diegenen die nadien nog geen nieuwe job gevonden hebben, volgt nog een nazorg bij VDAB zelf”, zegt VDAB directeur Tinne Lommelen.

“Vanuit onze ervaringen zullen we in deze tewerkstellingscel een adviserende en ondersteunende rol opnemen om de ontslagen werknemers zo spoedig mogelijk naar een andere passende job in onze stad te begeleiden. Gelukkig zijn heel wat bedrijven in onze regio op zoek naar kandidaten om hun technische vacatures in te vullen. Het is dus zeker aangewezen om een jobbeurs te organiseren voor de getroffen werknemers en de bedrijven in onze regio” zegt burgemeester Veerle Heeren

“Samen met de outplacementconsulenten en het VDAB-team en de industrie kijken we welke bijkomende initiatieven noodzakelijk zijn. In eerste instantie gaat dit dan bijvoorbeeld om technische screenings en jobdatings. Het team industrie heeft een antenne in Sint-Truiden waar de expertise over de verschillende jobmogelijkheden in de regio zich verzamelt. Tegelijkertijd werken zij ook nauw samen met de VDAB-collega’s op de T2-campus in Genk. Daar kunnen mensen terecht voor technische bijscholing of omscholing”, zegt VDAB directeur Tinne Lommelen.

Samen met de sociale partners, het sectorfonds, de VDAB en de stad Sint-Truiden willen wij alvast de brug tussen de getroffen werknemers van het hoogtechnologisch bedrijf Punch Powertrain en de productiebedrijven in de maakindustrie in Limburg zo klein en zo kort mogelijk kunnen maken. VDAB, stad en Punch Powertrain ondertekenden hiertoe een gezamenlijk document waarbij de tewerkstellingscel wordt opgericht.