Truineer Nieuws melden?

STVV RETRO: wat is er van ….topschutter Alfred Riedl?

De jonge STVV-fans zal de naam ‘Alfred Riedl’ niet veel zeggen maar bij de oudere fans rinkelt ongetwijfeld een belletje. De nu 70- jarige Oostenrijker werd in juli 1972 getransfereerd van Austria Wien naar STVV. De linksvoetige spits deed zijn naam alle eer aan en werd in het seizoen 1972-1973 topschutter van de Belgische competitie, samen met de betreurde Robby Rensenbrink, met 16 doelpunten.

© Fotograaf: Truineer

Na twee seizoenen STVV, waarin hij 33 doelpunten lukte in 56 wedstrijden (wat een gemiddelde !), vertrok Riedl naar FC Antwerp, waarmee hij opnieuw topschutter werd in het seizoen 1974-1975, later voetbalde hij ook nog voor ondermeer Standard en Metz. Alfred, die slechts 4 interlands speelde, be?indigde zijn spelerscari?re in 1985 bij VFB M?dling. In 427 offici?le wedstrijden scoorde hij 210 keer!?

Vanaf 1990 begon hij aan een indrukwekkende trainerscarri?re: eerst het Oostenrijkse nationale elftal, vervolgens Austria Wien, het Egyptische Zamalek en zo meer. Na ommetjes als bondscoach van Liechtenstein, Vietnam, Palestina, Laos en Indonesi? kwam Riedl in 2012 ook nog even terug naar Belgi?, als hoofd van de jeugdwerking van Vis?. Maar aan de roep van Azi? kon hij niet weerstaan en zo trainde hij ook nog clubs in Vietnam en Indonesi?. In september 2019 stond hij op het punt een contract te ondertekenen bij de Indonesche hoofdklasser Persebaya maar moest zijn overeenkomst annuleren wegens voet- en nierproblemen.

Beelden van Riedl hebben we helaas niet meer gevonden. Wie er vindt mag die zeker doorsturen naar niefs@truineer.be