Truineer Nieuws melden?

STVV Retro: wat is er van ……..Michel Van der Loop?

Als laatste in de rij van de meest talentvolle linkerspitsen is het de beurt aan ‘den hollander’ Michel Van der Loop. De nu 73 -jarige aanvaller werd in juni 1967 getransfereerd voor 2 miljoen belgische franken van DWS Amsterdam, waar Michel nog samenspeelde met Robby Rensenbrink.

Van der Loop trok de aandacht van het STVV-bestuur na een wedstrijd op Stayen met de Nederlandse militaire ploeg en werd aangeworven als vervanger van Toine Leenders. Michel speelde tot midden 1971 voor de Kanaries en trok toen naar Crossing Schaarbeek. In totaal speelde hij 144 wedstrijden in eerste klasse en scoorde 25 doelpunten. Van der Loop was geen echte goalgetter maar meer de man van de assists en gekend voor zijn snelle rushes en dribbelvaardigheid. Van der Loop speelde ook nog een tijdje voor Racing Tienen waarna hij trainer werd van verschillende Haspengouwse clubs. Michel had intussen de sportzaak VDL sports opgericht en was gehuwd met een Truiense vandaar dat hij gesetteld bleef in Sint-Truiden. Michel, zéér geliefd in de Trudostede, verzorgt op dit ogenblik de rondleidingen op Stayen met de nodige kwinkslagen.

Hier even een wedstrijddigest uit vervlogen tijden, kijk naar het aantal toeschouwers:
Zondag 17 september 1967
Sint-Truiden – Club Brugge 2-1
Toeschouwers
15.000
Scheidsrechter
Jef Hannet
Sint-Truiden
Leon Bosmans Luc Martens, Jean Claes, Marcel Lemoine, Lucien Boffin Antoine Celis, Eddy Lievens Eddy Koens, Roger Maes, Odilon Polleunis, Michel van der Loop. Coach: Ward Volckaert.
Club Brugge
Fernand Boone Brian Hill, André Vanderlinden, Kurt Axelsson, Freddy Hinderyckx Erwin Vandendaele, Roger Simoens Walter Loske, Pierre Carteus, Raoul Lambert, Gilbert Bailliu. Bank: Roger Depuysseleir, Willy Goossens.
Gele kaarten

Rode kaarten

Doelpunten
3 Koens (1-0), 16 Lambert (1-1), 60 van der Loop (strafschop, 2-1).