Truineer Nieuws melden?

STVV Retro: wat is er van ……..Eddy Koens?

Na de linkerspitsen is nu het de beurt aan de meest bekende rechterspitsen. Zonder twijfel was Eddy Koens de beste ooit bij de Kanaries want met zijn snelheid, kopkracht, opportunisme en productiviteit was de Nederlandse spits een gesel voor elke verdediging. Koens, geboren op 12 maart 1946 in Schiedam, kwam in juni 1966 voor 60.000 gulden over van het 2de elftal van PSV en veroverde meteen de harten van alle Truiense fans.

Koens speelde 4 seizoenen in het geelblauwe shirt van juni 1966 tot juni 1970 en scoorde hierbij 68 doelpunten. Alleen Roger Maes, Lon Polleunis en Raoul Lolinga deden ooit beter. Zijn meest succesvolle periode kende Eddy met RWD Molenbeek waarmee hij in 1975 de landstitel veroverde. Hierna ging Koens nog aan de slag bij Boom, Diegem, Sterrebeek en Daring Leuven, waar hij in 1987 zijn carrière beëindigde. Met RWDM speelde hij 4 keer in de Europacup I en 17 keer in de Uefa Cup. Na zijn loopbaan was Eddy vertegenwoordiger bij de sportmerken Lotto en Nike. Koens, die in Zaventem woont maar nog geregeld op Stayen te zien is met zijn vriend Michel Van der Loop, kampte wat met gezondheidsproblemen maar is nu opnieuw fit.

Hieronder vindt u beelden van de wedstrijd RWDM-Oostende in april 1975, waarin Eddy de 3de treffer scoorde, van zijn periode met STVV vinden we er helaas geen meer: