Truineer Nieuws melden?

Streekproduct in de kijker: Gezond van bij Ons bij Fancy Fruit

Agnes Jacobs groeide op tussen de fruitbomen van haar ouders en samen met haar man Luc startte ze haar eigen fruitbedrijf met appels en peren. In 2014 besloot het koppel om naast hardfruit ook zachtfruit te telen en begonnen ze met de verkoop thuis en op de boerenmarkt. Nog wat later breidde het bedrijf verder uit en begonnen ze ook fruit te verwerken.

© Fotograaf: Truineer

Vandaag verkopen Agnes en Luc niet alleen verschillende soorten Haspengouws fruit, maar ook hun eigen ambachtelijke vruchtensappen, confituur, siroop en likeur onder de merknaam ?Gezond van bij ons?. Enkele toppers zijn de Haspengouwse appel-, peren-, kersen- en pruimenconfituur, Haspengouwse kersen op kriekensap, perenadvocaat en de vlierbloesemsiroop.??Een greep uit het gamma van Fancy Fruit is te koop in de streekproductenwinkel van Toerisme Sint-Truiden, Grote Markt. Het volledige aanbod vind je op www.gezondvanbijons.be of stop even langs de automaten van Fancy Fruit, Heide 97.