Truineer Nieuws melden?

Sacré Coeur maakt zich met Cosmo op voor carnaval

Cosmocafé
© Sacré Coeur

Vandaag de Nacht van de Jarretelle in de parochiezaal van Velm. Komende vrijdag de Nacht van de Sacré Coeur in ’t Veilinghuis. En ook de Cosmo draait vollebak mee in de gekte. Reden genoeg voor de leden van de 11-jarige Sacré Coeur om al even te roderen in datzelfde Cosmocafé.

Het wordt een zware week en nog een zwaarder verlengd weekend voor carnavalminnend Sint-Truiden. Terwijl de Orde van de Commeduur volop bezig is met de organisatie en de carnavalverenigingen zich opmaken voor het topweekend, laat de Sacré Coeur geen reden onbenut om in de sfeer te geraken en het carnaval uit te dragen in de binnenstad. Dat gebeurt natuurlijk, zoals het hoort, overgoten met het nodige gerstenat.

Heel wat cafés doen mee. Heel wat cafés sponsoren ook het carnavalgebeuren. En zeker de Cosmo zet er vol op in, zo blijkt op een banner boven de zaak. Wij zeggen het met de woorden van Flossy, ‘président’ van de Sacré Coeur en één van de gast dj’s in die Cosmo.

“Volgende week is het van da… drei doag fieest in de Cosmo! Ohh Ohh En fé beginne zoaterdag al be Dj Flossy en Nolle, Zondag DJ Annick van de Pub en Verloure Moondag starte fé in de Cosmo om 9 oere be Spek en Eier en Dj Flossy krijgt djéliz ter gratis bei. Dj Frank Mellemans en feestdj Lucki Luc moake de Verloure Moandag compleit!!”