Truineer Nieuws melden?

Rob Sweldens bekoort Google met Mobile School

De Leuvense vzw Mobile School krijgt 490.000 euro van het internetbedrijf Google. De vzw verzorgt lesmateriaal voor kinderen op straat en is sinds kort bezig met het ontwikkelen van een nieuwe app, Streetsmart. Met het geld kan de organisatie die app verder uitbouwen. Dat meldt VRT nieuws. Manager van de vzw is trouwens een rasechte Truienaar, Rob Sweldens.

vrt nieuws

Mobile School maakt onderwijs voor straatkinderen over de hele wereld mogelijk, en dat vanuit een hoofdzetel in Leuven. De organisatie wil nu inzetten op een betere opvolging van kinderen en jongeren op straat en ontwikkelt daarvoor een app: Streetsmart. Het is een app die gebruikt kan worden door straathoek- en jeugdwerkers. Zo hebben ze snel informatie van de jongere bij de hand en kunnen ze dingen aanpassen en toevoegen aan het profiel van de jongere.

De jeugdwerker kan in de app profielen van de jongeren toevoegen.? Als hij een afspraak heeft met jongeren, voor een activiteit bijvoorbeeld, kan hij alle jongeren die komen,? in ??n sessie toevoegen. De app wordt nu in Leuven al getest door verschillende organisaties. Mobile School gaat nu met de feedback van die organisaties en de schenking van Google de app verbeteren. Tegen de zomer zou de app gebruiksklaar zijn.

(Bron: VRT.be)