Truineer Nieuws melden?

Philip Pirard pleit voor één politiezone in Limburg

Korpschef Philip Pirard van politiezone Limburg Regio Hoofdstad (LRH) pleit voor één grote Limburgse politiezone. In één grote zone zouden de georganiseerde misdaad, drugshandel en motorbendes in Limburg beter aangepakt kunnen worden, klinkt het bij de Truienaar. (media VRT)

De voorbije jaren zijn er in Limburg al heel wat politiezones samengesmolten. Maar korpschef Philip Pirard van de politiezone Limburg Regio Hoofdstad, één van de grote zones in Limburg, wil nog een stap verder gaan. Hij pleit voor één zone voor heel Limburg. “Zo kunnen we ons beter organiseren en kunnen we de problemen veel gerichter aanpakken.
Door op grotere schaal te werken, kan de politie efficiënter werken, vindt Pirard. “Waar er een probleem is, daar moet de politie zijn. Dat kan in uniform zijn maar ook anoniem of via de recherche. Zo kunnen we met meer deskundigheid te werk gaan.” Volgens Pirard kan nieuwe technologie, zoals een cameranetwerk, een hulpmiddel zijn.
Toch zijn niet alle burgemeesters gewonnen voor een politiefusie.  Zo besliste Heusden-Zolder onlangs om alleen verder te gaan omdat een fusie te duur is. En in Zuid-Limburg zijn de fusieplannen op de lange baan geschoven door onenigheid.