Truineer Nieuws melden?

Onthaal bij politie een stuk verbeterd

onthaal
© truineer

In onze politiezone is het onthaal er sinds deze week een stuk beter op geworden. De zonechef en de drie burgemeesters leggen uit.

“Onthaal is één van de basisfuncties van de lokale politie. Naast het telefonisch onthaal beschikt de politiezone Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken ook over een fysiek onthaal op 3 locaties in de Politiezone: de wijkposten in Gingelom en Nieuwerkerken en het Politiehuis in Sint-Truiden.”, zegt korpschef Steve Provost.

Het onthaal in het Politiehuis te Sint-Truiden is een druk bezocht aanspreekpunt waar de burgers terecht kunnen met allerlei vragen. Het kan gaan van een simpele wegbeschrijving, tot meer delicate meldingen.

“Omdat we de privacy van onze burgers hoog in het vaandel dragen, werd het onthaal in het Politiehuis aangepast.
Bezoekers kunnen nu onze onthaalmedewerkers spreken achter een glazen wand, die de balie scheidt van de wachtruimte. De loketten zijn eveneens van elkaar gescheiden. Dat zorgt voor meer privacy in de dienstverlenging en tegelijkertijd blijven we een open onthaalruimte behouden.”, aldus Veerle Heeren, voorzitter politiecollege en -raad.

Deze aanpassingen zijn het gevolg van een constante evaluatie van onze dienstverlening en klantvriendelijkheid.

Zo is het sinds juli 2019 reeds mogelijk om een afspraak maken bij de lokale politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken (Politiehuis, Sluisberg 1) voor een melding of klacht, die niet dringend is en waarvoor de politie niet ter plaatse hoeft te komen.
“Op sommige moment kan het heel druk zijn aan het onthaal, waardoor de wachttijden voor een kleine aangifte soms oplopen. Dankzij het afsprakensysteem kan je sneller en efficiënter geholpen worden.”, zegt burgemeester Patrick Lismont.
“Na een evaluatie van deze werkwijze, hebben we beslist om deze mogelijkheid vanaf 2020 ook aan te bieden in de politieposten in Gingelom en Nieuwerkerken.
Uiteraard kan de burger nog steeds zonder afspraak bij onze diensten terecht. Dat zal ook altijd zo blijven, want niet alles is vooraf te plannen.”, besluit burgemeester en Dries Deferm.