Truineer Nieuws melden?

Muzikant Willy Dewaelheyns ‘eindelijk’ op cover informatieblad

Als er ??n man verdient om op de cover van het stedelijk informatieblad te staan, dan is het wel Willy Dewaelheyns. Muzikant in hart en nieren, en schrijver van honderden liedjes, vooral ook veel carnavalschlagers. En vermits carnaval in aantocht is….

Willy is en blijft een groot muzikant. Hij werkte onder meer samen met Joe Harris, Syl, Country Kazoo, de Sacr? Coeur en het bekende orkest Louke en de Nightingales. Hij schreef ook massaal veel carnavalschlagers, won carnavalissima en werd door de Limburgse carnavalwereld ook daarvoor beloond met de Bronsgroene Leeuw. S?n Truin begot ich haan van oech, het populaire Truiense volkslied, is trouwens ook van zijn hand. “Het zijn er intussen zoveel geworden dat ik op een bepaald moment vreesde dat ik mijn eigen nummers aan het plagi?ren was” aldus Willy. Wij wensen hem alvast een dikke proficiat met wat hij voor Sint-Truiden gedaan heeft en betekend heeft.