Truineer Nieuws melden?

Morgen huldiging Koning Albert I

Maandag 17 februari huldigen de stad St Truiden en het Eénheidsfront van Sint-Truiden Koning Albert I.

 

Koning Albert I was één van de meest geliefde vorsten van onze natie vooral door zijn handelingen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het feit dat Koning Albert tijdens de oorlog aan het front bleef bij zijn troepen zorgde er ook voor dat hij de titel ‘De Soldatenkoning’ droeg.

Programma

  • 17u45 : samenkomst aan het oorlogsmonument in de Stapelstraat
  • 18u00 : start van de plechtigheid
 met een kort welkomstwoord door de voorzitter van het EFVVST, Yvan Lambrechts
 daarna bloemenhulde door burgemeester Veerle Heeren en/of door schepen van militaire zaken Ingrid Kempeneers. Hierna een muzikaal intermezzo door een klaroenblazer met een slotwoord door het stadsbestuur.
  • 18u20 : einde van de huldiging