Truineer Nieuws melden?

Milos Kostic: “Ik ga het concept niet omgooien”

© STVV

STVV speelt morgenavond een ‘match voor de eer’ tegen play-off 1 kandidaat KV Mechelen. Kostic klonk tijdens de persconferentie vastberaden: hij en zijn spelers mikken op een feestje, en kijken niet om naar de tegenstander. Over de match van Gent is hij kort: kan gebeuren tegen een kwaliteitsteam als je vasthoudt aan je filosofie, aanvallend voetbal speelt en niet rekent in functie van het resultaat. Elke match willen winnen, aanvallen en tegelijk de boel achterin gesloten houden, maakt deel uit van het leerproces, zeker in deze jonge groep. En dan nog kan je een keer op je bek gaan. Mensen uit het vak weten waarover ik spreek. Ik ga met andere woorden heus niet spelen in functie van de tegenstander en al zeker niet de hele concept omgooien.”

Toch pakt Kostic uit met enkele ingrepen in zijn selectie: Texeira, Matsubara en Van Dessel in. De Bruyn is geblesseerd. Of dit ook zal leiden tot ingrepen in de basiself -zeker wel wat de vervanging van De Bruyn betreft- blijft afwachten.