Truineer Nieuws melden?

Meisjes leren Disney kennen dankzij het voetbal

Dankzij Playmakers, een nieuw UEFA- en Disney-programma, kunnen meisjes uit heel Europa binnenkort de magische wereld van Disney ontdekken door hun eerste stappen te zetten in de voetbalwereld.  Geïnspireerd door de ‘Incredibles’ is dit het eerste grote pan-Europese grassroots voetbalprogramma voor meisjes dat dit jaar in zeven landen, waaronder België, wordt uitgerold.

© Fotograaf: KBVB

Playmakers is een van de eerste belangrijke en beslissende projecten die voortkomen uit de UEFA Women’s Football Strategy: Time for Action, die de UEFA beschouwt als een sleutelelement om een welbepaald doel te bereiken ; de deelname van meisjes en vrouwen aan het voetbal verdubbelen tegen 2024. Deze strategie is ontwikkeld voor meisjes van vijf tot acht jaar die nog niet voetballen en zal een omgeving creëren waarin de verbeelding kan floreren wanneer een iconisch Disney-verhaal wordt verteld door middel van beweging en spel. Voor een impressie:

https://www.rbfa.be/nl/playmakers

Katrien Jans (Manager Women’s Football Royal Belgian Football Association):

“Wij zijn als federatie bijzonder trots en tevreden dat we één van de eerste zeven landen zijn die aan dit uniek pilootproject mogen deelnemen. Dit project sluit ook volledig aan bij ons strategisch plan ‘The World at our Feet’ dat we in augustus 2019 hebben gelanceerd. ‘Groeien aan de basis’ is één van onze keypunten en met dit project hopen we om veel nieuwe meisjes kennis te laten maken met onze mooie sport. Dat project zich richt tot de allerjongsten is heel goed. Het is een doelgroep waar we veel potentieel in zien. Samen met onze twee vleugels en 30 amateur/grassroots clubs uit het hele land gaan we de komende maanden van start om dit project te realiseren”.

“Het feit dat we een van de eerste deelnemende landen aan dit pan-Europese programma zijn, is een intentieverklaring voor het voetbal in België. Als we ons echt willen inzetten om meer meisjes aan de sport te laten deelnemen, moeten we ons bewust zijn van de omstandigheden en de omgeving die dit mogelijk maken”.

“Onderzoek toont aan dat door een op verhalen gebaseerde benadering van coaching, en door collaboratief en niet-concurrerend te zijn, de interesse in participatie toeneemt. Onze coaches zijn vastbesloten om het programma over te nemen en we kijken uit naar de lancering van de verschillende sessies in het hele land begin 2020”.

Ter info :Bij Jong STVV en Zepperen-Brustem zijn er damesploegen aan de slag!