Truineer Nieuws melden?

Kanaries moeten buigen voor Cercle

STVV-Cercle 2019-2020
© Kevin Vanhees

STVV verloor alweer tegen een staartploeg. Deze keer de echte rode lantaarn: Cercle. We hoorden het iemand als volgt samenvatten: de kanaries stelen van de toppers en geven aan de floppers. Een beetje overdreven, lijkt het ons, maar toch.

Deden de kanaries vorige week tegen Eupen nog aan klantenbinding, dan joegen ze met hun prestatie tegen Cercle die supporters weer weg. Goed, de wind maakte goed voetballen niet echt mogelijk. Maar daar hadden beide ploegen mee te maken. En waar Cercle een viertal huizengrote kansen bij elkaar speelde, slaagde STVV erin welgeteld één bal tussen de palen te mikken.

Kenny Steppe baalde: “het was inderdaad balen dat die vrijschop binnen ging. Stom dat die bal door de wind zoveel extra snelheid pakte. Dat heeft zeker meegespeeld. Daarna liepen we achter de feiten aan. En gingen we ten onder aan het vechtvoetbal van Cercle door te snel de lange bal te kiezen. En in de zestien waren we niet scherp genoeg. Zonde, maar het is zo. We hebben nu niks meer te winnen of te verliezen. Maar er wachten ons wel nog vier mooie matchen waarin veel prestige op het spel staat..”

Milos Kostic: “wij haalden niet het niveau van de vorig match. We kozen te snel de lange bal en gingen te overhaast te werk. Voor ons ging deze match gewoon de verkeerde richting uit. Ik hoop dat mijn spelers hier net zoals na Oostende de nodige lessen uit trekken.”