Truineer Nieuws melden?

Geslaagde receptie gestelde lichamen

De eerste woensdag van februari vindt naar jaarlijkse traditie de receptie van de Gestelde Lichamen van het lokaal bestuur Sint-Truiden plaats. Dit keer stond alles in het teken van ontmoeting, het jaarthema voor 2020 dat op 5 februari werd gepresenteerd aan ruim 400 prominente Truienaren en stakeholders van de hoofdstad van Haspengouw.

© Fotograaf: Stad Sint-Truiden

Op het event konden de gasten ontdekken hoe de stad de komende jaren haar inwoners en bezoekers wil stimuleren om – jawel – te ontmoeten. Zo krijgt na Zepperen en Runkelen, ook Aalst een eigen ontmoetingscentrum. Voorts kunnen de Truienaren tegen de zomer opnieuw beschikken over de Groenmarkt als het gloednieuwe ontmoetingsplein in het centrum, opent over een jaartje het Bloesembad als innovatief sportpark voor de meer sportieve ontmoetingen en wordt deze legislatuur gestart met de herbestemming van het Speelhof-erfgoed als ontmoetingspark.

Tegelijkertijd is ontmoeting een ruim begrip, dat wij als stadsbestuur op tal manieren faciliteren. Sint-Truiden wil verder doorgroeien tot een echte gezinsstad, waar het ongelofelijk goed wonen is ?n waar je dus leuke ontmoetingen kan hebben. Dat is natuurlijk alleen mogelijk als je je er ook veilig voelt, als je er een leefbare job vindt en als je er niet uit de boot dreigt te vallen. Dat zijn allemaal speerpunten van ons beleid, die we toonden aan de aanwezigen om hen te inspireren voor nieuwe samenwerkingen om dat ontmoeten verder te faciliteren.