Truineer Nieuws melden?

Gaat STVV Racing Genk aan Play-off 1 helpen?

“Voor STVV is de mogelijke droom op PO I nu helemaal weg maar de Truieneers kunnen Genk wel nog helpen,” zo sprak analist Stef Wijnants vanmorgen op Radio 2.

“STVV is het hele jaar een ploeg van ups-and-downs geweest. Boven de middelmaat in de ene match, er ver onder in de volgende. Met deze kern heeft Sint-Truiden het meer dan behoorlijk gedaan en nu kan het nog wat ploegen gaan kietelen want het speelt nog ondermeer tegen KVM en Anderlecht, toch de concurrenten van Racing Genk. Met andere woorden: STVV kan Genk helpen om PO I te halen of net niet. Het is maar vanuit welke perspectief je het bekijkt”, besluit Wijnants.

Wijnants had het uiteraard ook over Racing Genk: “Genk heeft te weinig ervaring, te weinig body om topmatchen naar hun hand te zetten. Trainer Wolf switcht ook iets te makkelijk van systeem. Dus als het al PO I haalt, zal het geen grote rol van betekenis gaan spelen. Al zou het natuurlijk wel erg goed zijn voor de ontwikkeling van de vele nieuwe spelers in het aanvallende compartiment. Genk moet na het kampioenenjaar en de vooral zware wintermercato veel aan kwaliteit inboeten en die last kan het niet torsen. Dat is geen schande, wel een vaststelling. De tijd tikt en gelukkig voor Genk laten de achtervolgers ook punten liggen.”