Truineer Nieuws melden?

Exclusief: eerste interview van Milan Paulus in aanloop naar zijn eerste koers bij beloften

© JMP

De uitdrukking van deze gast op de foto, spreekt voor zichzelf. Hij is er klaar voor. Hij is supergemotiveerd. En hij wil er voor gaan. Milan Paulus kijkt uit naar zijn eerste seizoen bij de beloften. Daarvoor kan hij rekenen op een topploeg en een topbegeleiding. En hij rijdt dus ook op topmateriaal.

“Ik ben zeer gemotiveerd om aan mijn beloftenperiode te beginnen” opent Milan. “Op stage voelde ik al dat de benen en conditie er zijn. En dus wil ik er gewoon zo snel mogelijk aan beginnen om te kijken waar ik sta tegenover de concurrentie. Ik denk dat ik nergens beter begeleid zou kunnen worden in de winter dan bij SEG. Als de benen er in de eerste wedstrijd nog niet meteen zijn, zal het zeker niet aan de voorbereiding liggen, want ik heb een goede winter gehad. Ik heb er alle vertrouwen in. Ik ga ervoor.”

Kenners, waaronder Rik Verbrugge, zien voor Milan een grote toekomst. Want hij kan alles, ook een stukje bergop rijden en tijdrijden. Maar om er helemaal te komen, zal het plaatje natuurlijk ook moeten kloppen. Die jongen heeft echter een goede kop op zijn lijf, zeggen ze in wielertaal. Dus veel twijfels zijn er niet.

Milans seizoen start snel. Op 4 maart start hij in de mooie openingskoers van Wanzele. Die gaat al over 167 kilometer. Team Truineer duimt voor hem, zijn ouders en zijn hele omgeving.