Truineer Nieuws melden?

Duizend toeristen vast door coronavirus op Tenerife

In een vakantieresort in Adeje op het Spaanse eiland Tenerife moeten zowat duizend hotelgasten binnen blijven. In het hotel verbleef ook de Italiaanse arts die positief heeft getest op het coronavirus. De man zou al een week in het hotel hebben gelogeerd vooraleer hij ziekteverschijnselen vertoonde, melden de Spaanse kranten El Espanol en El Pais.

Als het coronavirus in ons land zou toeslaan zoals in Italië en nu ook in Spanje, dan liggen ook bij ons drastische maatregelen op tafel. Dat gaat van strengere bewaking van het grondgebied tot het isoleren van besmette personen en zelfs de lockdown van hele dorpen of steden.
“Het heeft geen enkele zin om te beginnen panikeren over de eventuele verspreiding van het coronavirus in ons land en bijvoorbeeld aan het hamsteren te slaan,” dat benadrukt minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD). De minister wijst erop dat de autoriteiten de situatie permanent monitoren. Indien het in ons land tot besmettingen komt, dan kunnen alle stappen worden genomen, zoals een dorp onder quarantaine plaatsen.

Intussen is er hierover ook een bericht van het stadsbestuur:
Het Coronavirus beheerst al enkele weken de actualiteit. Heb je zelf vragen over het virus? Of ben je op zoek naar info over hoe je jezelf tegen virussen kan beschermen? Dan kan je hiervoor terecht op een speciale website van de Federale Overheid. Lees in ieder geval meer op onze website.
https://www.sint-truiden.be/meer-info-over-het-coronavirus