Truineer Nieuws melden?

Big Si beleeft avondje Manchester om snel te vergeten

Manchester United
© Timmy Mellaerts

Club Brugge kreeg bij Manchester United een draai om de oren om u tegen te zeggen. 5-0, een forfaitnederlaag. Onze Simon zal zich zijn terugkeer naar Engelse bodem wel anders hebben voorgesteld.

Brugge is de Belgische competitie ontgroeid, lazen we eerder in journalistieke bijdrages. Kan best zijn, alhoewel…. de Engelse is alvast te hoog gegrepen. 5-0 tegen Manchester United en op wat een manier…. Ook die waren/zijn nochtans niet meer in hun grootste doen.

Vooral alle duidelijkheid. Simon stond in een schiettent, zeker na de rode kaart van Simon Deli -wat bezielde hem- , deed niks fout bij de vijf treffers en behoedde met een resem uitstekende reddingen zijn team voor (veel) erger. De pers waren het er achteraf trouwens over eens: Mata en Mignolet waren de enige spelers op niveau bij Club. Meer nog. Sommigen zegden zelfs dat zei de enige Club-spelers waren die dit niveau aankunnen, iets wat we van onze Truienaar natuurlijk al héééél lang wisten.

Voor Simon was het dan ook extra balen. Zijn gezicht sprak boekdelen, hij was duidelijk gefrustreerd, als ex-speler van Liverpool afgaan bij de vijand uit Manchester…. Er zijn leukere dingen. Geen toeval dat het thuispubliek net hem bij elke baltoets uitjouwde. Al zal dat kennerspubliek natuurlijk ook wel gezien hebben dat Big Si heus wel een topkeeper is, beter trouwens dan die wat aan de overkant stond. Een gentleman en een clubspeler ook, die achteraf tijdens de interviews groot bleef in de nederlaag en al zichtbaar aasde op een rechtzetting, ook al zal die moeten gebeuren in onze eigen competitie.