Truineer Nieuws melden?

Ben Peeters in NovaBelgica Art Gallery

Voor onze tweede ‘First Friday (& Saturday)’ hebben we als gastkunstenaar Ben Peeters uitgenodigd. Het werk van Ben Peeters (Hasselt) is een unieke mix van sculpturen, schilderijen en muurschilderingen en kenmerkt zich door een kleurrijk minimalisme.

Vrijdag 6 maart van 14 tot 22u (meet & greet met Ben om 20u)
Zaterdag 7 maart van 10 tot 18u

NovaBelgica Art Gallery, Wildebamp 19, Sint-Truiden (B)

www.novabelgica.com
www.benpeeters.com

Zijn inspiratie komt voornamelijk uit de natuur, waarbij hij organische vormen reduceert tot kleurrijke, geometrische figuren. Het speelse werk – met vogeltjes als een terugkerend gegeven – roept veelal een gevoel van vrijheid op.
Ben Peeters tast de grens af tussen fictie en realiteit. Hij creëert een imaginaire wereld waarin organische structuren, landschappen en abstracte, kleurrijke vormen samen komen en er een intrigerende mix ontstaat van beweging en contrast.
In zijn zoektocht naar de essentie vereenvoudigt hij zijn onderwerpen dusdanig tot er enkel de meest belangrijke elementen over blijven. Hij laat het aan de toeschouwer over om er zijn of haar eigen interpretatie aan te geven.