Truineer Nieuws melden?

Barry trainde onze kanaries in deze periode

1997-1998
© STVV

1996-1997: Na Gunther Verjans verliet een ander jong talent Stayen. Peter Van Houdt verhuisde naar Roda JC. Als opvolger werd Patje boem-boem Goots aangetrokken. Marc Wuyts en Patrick Teppers maakten ook hun STVV- debuut. Het seizoen ‘96-‘97 valt kort samen te vatten: schitterende prestaties op Stayen tegen de vijf topploegen. Anderlecht (4-0), Standard (2-0), Club Brugge (2-1), Moeskroen (2-0) en Lierse (4-2) verlieten de Hel van Stayen met het schaamrood op de wangen.
Frappant was dat de Kanaries deze prestaties niet konden doortrekken tegen de mindere goden. Gevolg: tot drie speeldagen voor het einde moest STVV knokken tegen de degradatie. Niet te vergeten was ook de terugkeer van Guy Mangelschots op de trainersbank. Hij volgde halfweg het seizoen Freddy Smets op.

Barry Hulshoff volgde in het tussenseizoen Guy Mangelschots op als trainer. Patje Goots vertrok naar Turnhout, Verhoene, Lecomte en het grote talent Englebert kwamen naar Stayen. Toeval of niet, STVV miste de competitiestart opnieuw. Na een vier op achttien kwam de diesel stilaan op toeren, met als opsteker de zege in Moeskroen. De Sloveense international Rudonja en de Kroaat Ljubobratovic werden als extra versterkingen binnengehaald.

Op dinsdag 13 januari 1998 mocht paars-wit nog maar eens ontgoocheld afdruipen. STVV kegelde Anderlecht in de kwartfinales uit de beker. Mladen Rudonja scoorde twee keer (2-1) en Stayen stond weer op stelten. Daarna ging het minder goed. De prestaties en het spelpeil gingen achteruit. Poll Peters volgde Barry Hulshoff op als trainer, en Marc Wuyts werd na meerdere conflicten verbannen naar de B-kern. De Kanaries sloten de competitie ’97-’98 af op een toch wat teleurstellende vijftiende plaats. Dusan Belic werd verkozen tot verdienstelijkste speler van het jaar. Wouter Vrancken zette de stap van de jeugd naar de grote jongens succesrijk om.

(Bron: STVV)