Truineer Nieuws melden?

Alle info over het nakende carnavalgebeuren

Stads- en OCMW-diensten gesloten

Carnavalsdansnamiddag voor personen met een handicap

Carnavalskermis


Kindercarnavalsstoet


Faat verklieëd bal


Machtsoverdracht


75ste Verloure Moondagstoet


Verloure Moondagbal


Hier een leuke link over het totale carnavalgebeuren:

75ste Verloure Moondagstoet

Alaaf, Alaaf, Alaaf!Sint-Truiden is helemaal klaar voor een knotsgek weekend boordevol leuke carnavalsactiviteiten met de 75ste Verloure Moondagstoet als absoluut hoogtepunt. Ben jij ook een echte carnavalist? Deel dan dit filmpje, want wij zijn dé carnavalhoofdstad van Haspengouw!

Geplaatst door Stad Sint-Truiden op Woensdag 19 februari 2020

Stads- en OCMW-diensten gesloten

Op maandag 24 februari (carnavalsmaandag) zijn alle stads- en OCMW-diensten gesloten. Ook sportcomplex Sint-Pieter (recreatiezwembad, sportzalen en sportvelden), sportcomplex Nieuw Sint-Truiden, sporthal Koninklijk Atheneum (KA) Jodenstraat en de Trudo Sporthal (Sint-Jansstraat) zijn gesloten. Buitenschoolse kinderopvang Tutti Frutti is wel open op maandag 24 februari.

Carnavalsdansnamiddag voor personen met een handicap.

Donderdag 20 februari om 13u in ’t Veilinghuis, Tongersesteenweg 150. Kom mee feesten op dit leuk carnavalsfeest! De Raad van Elf komt zelfs langs. Toegang gratis.
Meer info
Welzijn

T 011 70 15 57
info.welzijn@sint-truiden.be

Carnavalskermis

Van vrijdag 21 tot en met donderdag 27 februari op de Grote Markt
Breng een bezoekje aan de gezellige carnavalskermis met tal van attracties en eetkraampjes.
Meet & Greet met Pow Patrol
Woensdag 26 februari van 16u tot 18u
Pow Patrol brengt een bezoek aan de carnavalskermis. Breng een tekening mee, noteer je gsm-nummer erop en maak kans op een mooie pluche Pow Patrol.
Meer info
Michel Landuyt  0494 57 56 96

Kindercarnavalsstoet
Zaterdag 22 februari om 13u11

Terug van weggeweest: de kindercarnavalsstoet in Sint-Truiden! Trek samen met Stadsjeugdprinses Amelie door de straten van de binnenstad en feest mee samen met dj’s, acrobaten, clowns en jongleurs. Volop kinderanimatie voor, tijdens en na de stoet door Partyplan. Wel vooraf inschrijven voor deelname aan de kinderstoet, maar dat is volledig gratis. Iedere deelnemer krijgt bovendien ook nog een leuke goodiebag met onder meer kortingsbonnen voor de kermis. Samenkomst en vorming van de stoet om 12u33 op de speelplaats van Sint-Jan Berchmansschool, Tichelrijlaan.Parcours: Tichelrijlaan – Luikerstraat – Grote Markt – Zoutstraat – Breendonkstraat – Sint-Martenplein – Stapelstraat – Grote Markt
Meer info
Michael Vossius
M 0479 69 22 25
jeugd@raadvanelf.be
www.raadvanelf.be/kinderstoet

Faat verklieëd bal
Zaterdag 22 februari om 20u11 in De Gazo

De grootste verkleedpartij van Haspengouw! Ambiance met de meest foute muziek door het gekende dj-duo Café Confetti. Verkleden is dus een must! Toegang gratis.
Meer info
Giani Creten
info@raadvanelf.be
www.raadvanelf.be/verkleedbal

Machtsoverdracht
Zondag 23 februari om 20u11 in het stadhuis
Stadsprins Gert I ontvangt de sleutel en de macht van de burgemeester. Nadien volgt er een ‘acadekomische’ zitting in de Academiezaal.

75ste Verloure Moondagstoet
Maandag 24 februari

10u11: receptie van de Sint-Truidense carnavalsverenigingen in de Luikerstraat
13u11: internationale Verloren Maandagstoet
Parcours: Schurhoven – Nieuwpoort – Houtmarkt – Plankstraat – Groenmarkt – Luikerstraat – Naamsevest – Clockemstraat – Stapelstraat – Rijschoolstraat – Kazernestraat – Breendonkstraat – Diesterstraat – ontbinding via de Abdijstraat
Meer info
Giani Creten
info@raadvanelf.be
www.raadvanelf.be/verlorenmaandag

Verloure Moondagbal
Maandag 24 februari om 15u11

Vanaf 15u11 opent de Gazo zijn deuren om de carnavalsvierders warm en feestelijk te ontvangen voor het Verloure Moondagbal. Vanaf 17u11 neemt dj Robby Dieu de ambiance voor zijn rekening en na de stoet zijn er verschillende optredens gepland. Omstreeks 11 na middernacht trakteren we iedereen op een gratis haring en blazen we de Elf Latsjanen weer voor een jaartje uit. De Gazo wordt dus het nieuwe epicentrum van Carnaval in Sintruin op Verloure Moondag. Toegang gratis.
Meer info
Giani Creten
info@raadvanelf.be
www.raadvanelf.be/verlorenmaandag