Truineer Nieuws melden?

40% overtredingen in zone 30

40% van de bestuurders overschreden woensdag de zone 30 aan de school op de Speelhoflaan. Hen wacht een fikse boete. U bent gewaarschuwd. Er zal ook verder worden gecontroleerd op de nieuwe zone 30 in de stad.

© Fotograaf: Truineer

De aangepaste zone 30 in het centrum van Sint-Truiden is sinds eind 2019 in voege. De snelheidsbeperking van 30 km/u geldt binnen de stadsvesten en aan scholen. Op de toegangswegen naar het centrum, zoals de Luikersteenweg en Tiensesteenweg, is de maximumsnelheid beperkt tot 50 km/u.

De aangepaste snelheidsregeling gaat ook gepaard met een strikte handhaving. Zo voerde de verkeersdienst van de lokale politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken op woensdag 5 februari 2020?een snelheidscontrole uit op de Speelhoflaan in de schoolomgeving.
Van de 388 gecontroleerde voertuigen, waren maar liefst 40% van de bestuurders in overtreding.

Lees meer over de zone 30:

??https://www.sint-truiden.be/nieuwe-zone-30-van-kracht-enkel?
??https://www.sint-truiden.be/zone-30-enkel-binnen-vesten-en-?