Truineer Nieuws melden?

Watervogels Het Vinne wijken uit

We kregen meldingen binnen dat redelijk wat watervogels uit het leeggepompte meer Het Vinne andere vijvers in de omgeving hebben opgezocht. Daarbij onder meer het domein Duras en het domein Nieuwenhoven. Wie kan dit met foto’s bevestigen? Of waar zijn ze naartoe?

© Fotograaf: Regionaal Landschap Voeren en Haspengouw

Het meer van het Vinne is omwille van saneringswerken leeggepompt en het ziet er niet naar uit dat het weer hersteld zal zijn tegen de start van het broedseizoen, over drie maanden. Intussen zouden veel watervogels het gebied verlaten hebben en andere vijvers en waters hebben opgezocht. Daarbij onder meer de vijver van het kasteel van Duras, de vijvers van Nieuwehoven, en wat we met eigen ogen konden vaststellen, zelfs het stadspark waar het vanmiddag krioelde van dieren op de vijver, nog meer dan anders. Foto’s die dit allemaal zouden kunnen bevestigen, zouden we graag gepost zien.