Truineer Nieuws melden?

Wat met STVV nu de BeNeLiga dichterbij komt?

Na een tweede onderzoek, besteld door 11 profclubs uit Belgi? en Nederland, is gebleken dat een BeNeLiga meer geld in het laatje zou brengen voor ?lle profclubs in Belgi? en Nederland. De G5 van Belgi? en de G6 van Nederland zijn enthousiast en het idee zal nu op een meer diepgaande manier onderzocht worden. Dat melden enkele Belgische en Nederlandse media.

© Fotograaf: STVV

Het befaamde Voetbal International weet dat het competitieformat al vastligt, met 10 Nederlandse en 8 Belgische clubs. Elk seizoen zou 1 Belgische en 1 Nederlandse ploeg degraderen naar de eigen nationale competitie.

Het onderzoek van Deloitte toont ook aan dat de financi?le voordelen van een BeNeLiga niet alleen naar de betreffende clubs zullen vloeien, maar dat alle profclubs in Belgi? en Nederland zouden profiteren van een gezamenlijke competitie.

De vraag is alleen of we dan nog wel een topclub op Stayen te zien krijgen!