Truineer Nieuws melden?

Wat is er van …..de boomlange Ibrahima Sidib

De nu 39- jarige Senegalese linksvoetige spits kwam begin 2008, na een ommetje in de Oostenrijkse competitie naar STVV, via de Hongaarse eersteklasser Debrecen VSZ. Velen twijfelden in de tweede seizoenshelft 2007/2008 aan zijn capaciteiten want scoren deed hij niet in 13 wedstrijden. Toenmalig trainer Dennis Van Wijk zette Sidib? zelfs even in het elftal als linkerflankverdediger. Het seizoen nadien, STVV was gedegradeerd en speelde in tweede klasse, toonde Ibrahima dat hij het scoren niet verleerd was en lukte 21 doelpunten.

© Fotograaf: Truineer

De Kanaries promoveerden opnieuw naar de hoogste klasse. In het seizoen 2009/2010 scoorde Sidib? 15 keer. Zijn derde seizoen eindigde in mineur. Hoewel Sidib? nog 7 keer raak trof, vertroebelde zijn relatie met trainer Guido Brepoels en voorzitter Roland Duchatelet. Transfervrij ging Ibrahima, die geen afscheid kon nmen van de geelblauwe fans, over naar het Beerschot van trainer Jacky Mathijssen. Sidib? speelde ook nog evfen bij Westerlo en later Sporting Hasselt maar keerde uiteindelijk terug naar Hongarije. Op dit ogenblik is hij nog steeds actief bij Debrecen EAC in derde klasse en scoort er ook nog……

Hieronder vindt u beelden terug van Sidib? als Kanarie:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=13&v=tiCw5halKKc&feature=emb_logo

https://www.youtube.com/watch?v=YghDr_fNUlY